Grilla ute på hösten och vintern

Just nu är vi mitt i hösten och många tänker att de kommer sakna den underbara grillade maten som de vant dig vid under det senaste halvåret. I slutet hösten betyder det inte att du behöver sluta grilla, utan det fungerar minst lika bra att grilla på vintern… nästan. När det börjar bli kallt ute gäller det att du tänker på vissa saker om du ska grilla.

  • När kylan kommer kan det vara smart att placera grillen vindskyddad. Då slipper du den kalla vinden och ev. snön som kyler ner grillen.
  • Om du använder en kolgrill måste du tänka på att använda mer kol när du grillar för att kunna hålla temperaturen uppe under hela grillningen.
  • Räkna med att det kommer att ta längre tid för en kolgrill att bli varm. Därför bör du tända grillen lite tidigare än vad du annars hade gjort.
  • En av de viktigaste punkterna är att hålla locket på grillen så mycket det går. Detta gör att grillen håller kvar värmen bättre.
  • Se till att du har grillkol eller grillbriketter i lager hemma då det går åt mer än vanligt, men kan även vara svårare att få tag på i butiker.

Så länge du följer dessa punkter är grillning på vintern nästan lika enkelt som att grilla på sommaren. När du grillar med familj och vänner blir det också en helt annan känsla eftersom alla samlas runt grillen och deltar i värmen som sprids under den kalla vintern. På Grillat.se hittar du de flesta typer av grillar. Här kan du hitta gasolgrillar, kolgrillar, kamado -grillar, elgrillar och mycket mer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *